צרו קשר

ירושלים 9190501

קול קורא למלגת לקריץ - מועד אחרון להגשת מועמדות: 16.4.2022

16 מרץ, 2022

The Department of Jewish Thought and the Franz Rosenzweig Minerva Research Center for German-Jewish, Literature and Cultural History at The Hebrew University of Jerusalem will award one doctoral or post-doctoral research fellowship for the academic year 2022-2023 On Behalf of The Olga and William Lakritz Foundation for the legacy of Martin Buber.

for more information press here.

קול קורא - מלגת לקריץ לדוקטורט או פוסט דוקטורט

24 פברואר, 2021

החוג למחשבת ישראל ומרכז מינרבה על שם רוזנצוויג לחקר הספרות והתרבות היהודית-גרמנית באוניברסיטה העברית בירושלים יעניקו מלגת דוקטורט או פוסט-דוקטורט אחת לשנה האקדמית תשפ "ב (2021 – 2022) מטעם הקרן ע"ש אולגה וויליאם לקריץ לכיבוד מורשתו של מרדכי מרטין בובר.

תאריך אחרון להגשת מועמדות: 18 באפריל 2021, ו' באייר, תשפ"א.

לפרטים נוספים לחצו כאן

הזמנה לאירוע - SOCIAL VISION CONFERENCE

10 ספטמבר, 2020

In Social Vision: The Lubavitcher Rebbe's Transformative Paradigm for the World, Professor Philip Wexler mines the treasure trove of Jewish mystical teachings to derive a blueprint for the future of society. The Social Vision Conferences will convene on 9/3, 9/9, and 9/10 to expand this endeavor by bringing together scholars from diverse fields and disciplines to explore the implications of these ideas on the global community at large.

ברכות לפרופ' בנימין פולק ופרופ' יהונתן גארב על זכייתם במענקי המחקר של הקרן הלאומית למדעים

28 יולי, 2020

החוג למחשבת ישראל רוצה לברך את פרופ' בנימין פולק ופרופ' יהונתן גארב על זכייתכם במענקי המחקר היוקרתיים של הקרן הלאומית למדעים!

החוג מאחל עוד שנים רבות של עשייה מחקרית פורייה והנחייה מטיבה של דור ההמשך של תלמידים.

גאים בהשגים שלכם!

נושאי המחקר:

• פרופ' פולק: תיאוקרטיה ופרפקציוניזם בפילוסופיה יהודית מודרנית.

• פרופ' גארב: סוד הישרים לר׳ גרשון חנוך ליינר בהקשר בין-דורי.

הזמנה לסמינר המחלקתי בנושא "סביבה ובריאות"

16 יוני, 2020

החוג למחשבת ישראל שמח להזמינכם לסמינר המחלקתי בנושא "סביבה ובריאות"

הסמינר ייערך ביום רביעי, כ"ה בסיוון תש"ף, 17 ביוני 2020, בשעה 14:30.

באמצעות זום בלינק הבא:

Meeting ID: 984 8847 5454

Password: 1k15a2

פרופ' מארן ניהוף: יו"ר

ברכות לד"ר הדר פלדמן-סמט על זכייתה במלגת מנדל-סכוליון היוקרתית לבתר-דוקטורט לשנים תשפ"א-תשפ"ג

7 ינואר, 2020

החוג למחשבת ישראל גאה לברך את תלמידתנו, ד"ר הדר פלדמן-סמט על זכייתה במלגת מנדל-סכוליון היוקרתית לבתר-דוקטורט לשנים תשפ"א-תשפ"ג

ברכות חמות לד"ר אבישי בר-אשר לרגל זכייתו במענק מחקר מאת הקרן הלאומית למדע [ISF]

22 יולי, 2019

ד"ר בר-אשר זכה במענק בשיתוף ד"ר מיכאל אבשטיין מהחוג לשפה וספרות ערבית למחקרם "אסכטולוגיה בקבלה ובמיסטיקה האסלאמית בחצי האי האיברי"

ברכות חמות לפרופ' בנימין בראון לרגל זכייתו במענק מחקר מאת הקרן הלאומית למדע [ISF]

22 יולי, 2019