צרו קשר

האוניברסיטה העברית, הר הצופים
ירושלים 9190501

חדשות

ברכות לד"ר הדר פלדמן-סמט על זכייתה במלגת מנדל-סכוליון היוקרתית לבתר-דוקטורט לשנים תשפ"א-תשפ"ג

ינואר 7, 2020

החוג למחשבת ישראל גאה לברך את תלמידתנו, ד"ר הדר פלדמן-סמט על זכייתה במלגת מנדל-סכוליון היוקרתית לבתר-דוקטורט לשנים תשפ"א-תשפ"ג

ד״ר פלדמן-סמט כתבה את עבודת הדוקטור על שירת ה״מאמינים״ השבתאיים בהקשרה התרבותי העות׳מאני, בהדרכת פרופ׳ פאוול מצ׳אייקו. ה״מאמינים״ או ה-Dönme הם כינוייהם של מאמיני שבתי צבי שהתאסלמו בעקבות המרתו של משיחם לאסלאם (בשנת 1666), ואשר פעלו בשאלוניקי ולאחר מכן באסתאנבול. מחקרה של ד״ר פלדמן-סמט ייוחד למאגר העצום של שירים משיחיים (למעלה מאלף) שנכתבו בקהילה זו במשך דורות רבים. המחקר כלל בחינה משולבת של היבטים לשוניים, ספרותיים, מוסיקאליים, ריטואליים, רעיוניים, וממצאיו שינו את תמונת המחקר על תולדותיה ועל זהותה של קבוצה דתית עלומה ומרתקת זו.

עבודתה של הדר זיכתה אותה עד כה בפרס פולונסקי היוקרתי לעבודת דוקטור מצטיינת במדעי הרוח, ובמלגות בתר-דוקטורט יוקרתיות במרכזי מחקר מובילים בארה״ב (מרכז כץ באוניברסיטת פנסילבניה ותכנית הארי סטאר באוניברסיטת הארוורד).

אנו גאים בהישגה, שמחים על הצטרפותה לבית הספר מנדל באוניברסיטה העברית ומאחלים לה המשך הצלחה בדרכה האקדמית!